2245071432,2245022797 Λευκός, Κάρπαθος seamelodype@gmail.com
hero image

 

Sea melody

Ενοικιαζόμενα δωμάτια / Studios apartments Κάρπαθος


 

Αξίζει να δείτε στην Κάρπαθο...

Όλυμπος: αετοφωλιά στη ράχη του χρόνου 

Εκτεθειμένη στους πελαγίσιους αέρηδες. Πάνω σε μια τραχιά και απόκρημνη ράχη. Ένας οικισμός ακροβάτης. Τα σπίτια του κατεβαίνουν την κορυφογραμμή, σφιχτά «δεμένα» μεταξύ τους και «σφηνωμένα» γερά πάνω στον βράχο. Δύσκολος τόπος, άγριος, μα καλά προφυλαγμένος από πειρατές και επιδρομείς.

Η Όλυμπος της Καρπάθου, ένα πραγματικό αξιοθέατο: ένας μεσαιωνικός οικισμός (9ου αιώνα) που αντιστέκεται στον χρόνο. Ίσως ο πιο εντυπωσιακός του Αιγαίου.

Σημάδια από την «πολύχρωμη» ιστορία των Δωδεκανήσων...

Προϊόντα πολιτισμού με διαφορετικές μορφές και από διαφορετικές χρονικές περιόδους παρατάσσονται σε κοινή θέα. Σπουδαία αξιοθέατα σας καλούν να τα εξερευνήσετε.

Παλαιοχριστιανικές βασιλικές εκκλησίες, η αρχαία Βρουκούντα και η αρχαία Αρκεσία, το Κάστρο και η αρχαία ακρόπολη στο Απέρι, η Ρωμαϊκή Δεξαμενή στο Λευκό, οι αρχαίοι θαλαμωτοί τάφοι στην πόλη της Καρπάθου ή στην Αρκάσα, αλλά και τα διάσπαρτα κατασκευάσματα των Ιταλών, τα γεφύρια, τα υδραγωγεία, οι πηγές, οι ανεμόμυλοι και οι φούρνοι της Ολύμπου! Στην Κάρπαθο οι ευκαιρίες για ταξίδια στο χρόνο θα είναι αναρίθμητες.

 


 

Αρχαιολογικό μουσείο Καρπάθου

Το αρχαιολογικό μουσείο Καρπάθου στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του Επαρχείου στα Πηγάδια, που αποτελούσε το Διοικητήριο του νησιού τα χρόνια της Ιταλοκρατίας. Τα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνουν ευρήματα των προϊστορικών χρόνων, της ύστερης εποχής του χαλκού, των ιστορικών χρόνων, των βυζαντινών χρόνων, καθώς και λαογραφικά από διάφορους οικισμούς.

Πύλες

Ένα από τα 12 χωριά της Καρπάθου είναι και οι Πύλες. Εκεί θα εκτιμήσετε τη μαγεία του φυσικού τοπίου και θα απολαύσετε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα του νησιού. Μπορείτε να επισκεφτείτε το «Αγροτικό Μουσείο» του χωριού που παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τους θερινούς μήνες.

Τα βασικά πανηγύρια γίνονται στις 15 Αυγούστου και στις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε προσφέρεται στους επισκέπτες άφθονο φαγητό και κρασί, στο πλαίσιο ενός κοινού γλεντιού με παραδοσιακή μουσική και χορό.